Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul „Fațada” | Olguța Vasilescu: După patru ani de hărțuire, am primit vestea clasării unui dosar pentru care am fost reținută și încătușată

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 29 decembrie 2020 Etichete: ,

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că procurorii DNA au clasat dosarul în care aceasta a fost pusă sub acuzare și reținută în urmă cu patru ani.

Dosarul „Fațada” (mită constând în capital de imagine) a fost clasat de DNA.

După patru ani de hărțuire sistematică, interceptări, abuzuri asupra unor apropiați care nu aveau altă vină decât că au vrut să mă ajute ca orașul Craiova să devină unul mai frumos, de denigrare, de stres pentru mine și familia mea, astăzi, am primit vestea clasării unui dosar pentru care am fost reținută și încătușată. Un dosar pe care l-am făcut public pe pagina mea de facebook, un dosar asupra căruia nu mai puțin de șase instanțe s-au pronunțat și au denunțat abuzuri, un dosar pe care presa l-a prezentat din scoarță în scoarță și l-a catalogat ca fiind unul politic. Pentru că azi ziua mea a fost așa, trebuie să dau Cezarului ce e al Cezarului: fără ajutorul unor jurnaliști liberi, deznodamântul putea fi altul! Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în nevinovăția mea și mai ales craiovenilor care și-au spus punctul de vedere în trei campanii consecutive în care am candidat!”, a scris Olguța Vasilescu.

Acuzațiile DNA

Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată în 2016, pentru luare de mită și spălare de bani, printre altele.

În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic.
În cadrul „donațiilor” respective, inculpata Vasilescu Lia Olguța a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitării influenței sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului susținut de un artist străin, bani pe care i-a remis cash (plus încă 25.000 euro, a căror proveniență nu a fost stabilită), în preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urmă a achitat suma totală de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei.
În același context și în aceeași calitate, inculpata și-a folosit influența în scopul obținerii de la un alt om de afaceri a unor materiale electorale conținând imaginea candidatului Lia Olguța Vasilescu și sloganuri de campanie electorală, în valoare de 44.241,96 euro.
Materialele respective, utilizate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în campania electorală, au fost realizate de o firmă în baza unui contract fictiv încheiat cu societatea omului de afaceri, documentul având ca obiect imprimarea de materiale promoționale”, a transmis DNA în 2016.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/dosarul-fatada-olguta-vasilescu-dupa-patru-ani-de-hartuire-am-primit-vestea-clasarii-unui-dosar-pentru-care-am-fost-retinuta-si-incatusata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/dosarul-fatada-olguta-vasilescu-dupa-patru-ani-de-hartuire-am-primit-vestea-clasarii-unui-dosar-pentru-care-am-fost-retinuta-si-incatusata/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/dosarul-fatada-olguta-vasilescu-dupa-patru-ani-de-hartuire-am-primit-vestea-clasarii-unui-dosar-pentru-care-am-fost-retinuta-si-incatusata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW