Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reacția ALDE la decizia BPN al PSD: Ne-am pierdut încrederea în partenerul de guvernare/Reacția Pro România – partidul nu sprijină candidatul PSD

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 iulie 2019 Etichete: ,

Imediat după decizia BPN al PSD de a o nominaliza pe Viorica Dăncilă drept candidat al partdului la Guvernarea, atât liderii ALDE, dar și cei de la Pro România au reacționat. Cei mai nemulțumiți sunt liderii ALDE care nu înțeleg de ce PSD a ales această variantă. Mai mult chiar, Varujan Vosganian susține că s-au încălcat astfel înțelegeri anterioare, potrvit cărora alianța de guvernare ar fi trebuit să aibă candidat comun, stabilit în urma sondajelor. 

„Am sentimentul nedumeritor că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială, iar scopurile sunt altele decât câștigarea fotoliului prezidențial. Mă surprinde că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitate chiar în momentul în care PSD și-a încălcat promisiunea făcută în cadrul coaliției privind procedura de desemnare a candidatului prezidențial. Niciun sondaj între doamna Dăncila și domnul Tăriceanu nu consideră că doamna Dăncila are prima șansă. 

Noi, ALDE, vom avea mâine o reuniune în care îl vom desemna pe Călin Tăriceanu candidat, așa cum rezultă din sondaje și așa cum au fost înțelegerile pe care în prealabil le-am făcut cu PSD. 

Călin Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide, din mai multe spectre ideologice, e singurul care are șanse în turul doi să îl învingă pe Klaus Iohannis. 

În legătură cu guvernarea, deocamdată guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Va fi nevoie de câteva garanții suplimentare privind și restructurarea cabinetului. 

Nu văd cum doamna Dăncila care este într-un proces de reabilitare care mergea destul de bine în ceea ce privește imaginea personală și imaginea PSD, întră acum intr-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie”, a declarat Varujan Vosganian la antena3. 

Pe de altă parte, liderul ALDE, Andrei Gerea, a declarat astăzi că partenerii de coaliție sunt dezamăgiți în urma deciziei PSD de a o valida pe Viorica Dăncilă drept candidat la prezidențiale.

Cu toate acestea, Andrei Gerea, afirmă că ALDE nu va părăsi coaliția de guvernare, pentru că au lucruri de făcut: „trebuie să facem o restructurare masivă a Guvernului care să asigure o mai buna flexibilitate și funcționare a executivului”, a declarat Andrei Gerea.

ALDE menține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la alegerile prezidențiale, despre care spune că se plasează mult mai bine în sondaje decât Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, nici ProRomânia nu sprijină candidatul PSD la prezidențiale. Ioana Petrescu, vicepreședintele partidului, și fost ministru în cabinetul lui Victor Ponta, susține că Pro România va avea candidat propriu la prezidențiale și poate să ofere doar susținere parlamentară, pentru anumite proiecte de lege.

„Noi putem să susținem anumite proiecte ale PSD care sunt bune pentru țară. Dacă intri într-o echipă slabă nu poti face performanță la Guvernare”, a precizat Ioana Petrescu.

 

 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW