Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, după consultările de la Cotroceni: Cea mai bună formulă despre care putem discuta este o alianță între PNL, USR-PLUS și UDMR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2020

Kelemen Hunor a precizat că susține formarea unei coaliții alături de PNL și USR-PLUS, ce ar urma să aibă o majoritate solidă în Parlament. Liderul UDMR a menționat că susține propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru, anume Florin Cîțu. 

Kelemen Hunor este de părere că o majoritate formată din PNL, USR-PLUS și UDMR nu ar putea să înceapă procesul de revizuire a Constituției.

Astăzi am fost prezenți la prima rundă de consultări la Cotroceni. Cea mai bună și poate singura formulă despre care putem discuta este o alianță între PNL, USR-PLUS și UDMR. Nu am putea amenda constituția, dar cu sprijinul comunităților naționale am avea o majoritate solidă cu care am putea guverna patru ani de zile. Cel mai important lucru este să avem un proiect de buget pentru anul viitor cât mai repede și să găsim acele soluții prin care locurile de muncă pot fi salvate(…) Aceste discuții trebuie să fie continuate”, a declarat Kelemen Hunor, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL BEC a anunțat componența noului Parlament: PNL, USR-PLUS și UDMR au împreună 244 de mandate

Liderul UDMR a anunțat că, în cazul în care PNL și USR-PLUS nu ajung la un acord, formațiunea pe care o conduce este gata să facă o propunere pentru funcția de prim-ministru.

Considerăm că cel mai important lucru este încrederea în parteneri.(…) Considerăm că cel care a câștigat cele mai multe mandate în interiorul coaliției trebuie să aibă un prim-ministru. Ar fi de dorit să ajungem la o înțelegere cât mai repede.(…) În aceste condiții, aproape firesc era să avem și noi o propunere de prim-ministru. Dacă nu se ajunge la o concluzie, putem veni cu aceste propuneri. Am venit cu o abordare responsabilă”, a adăugat liderul UDMR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW