Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Preşedintele AUR, după consultările de la Cotroceni: Am discutat la telefon cu liderii PNL și PSD. Se pare că au amnezie/ Ce spun Orban și Ciolacu

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Reprezentantul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a declarat, la finalul discuției cu președintele Klaus Iohannis, că a fost contactat de liderii PSD și PNL, cele două mari partide solicitând susținere pentru diferite formule parlamentare și guvernamentale.

Simion a precizat că delegația AUR l-a propus pentru funcția de premier pe Călin Georgescu, menționând că pe acesta îl recomandă experiența internațională și patriotismul. Formațiunea solicită redeschiderea școlilor și portofoliul de la Educație.

„Vrem sub orice formă redeschiderea școlilor și, dacă se va forma o coaliție de guvernare, domnul Colceag să ajungă ministru al Educației. Vrem ca școlile să se redeschisă de urgență. Președintele a zis că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară. Noi, se pare, am încurcat multe socoteli. Să lase domnii bătaia pe ciolan, să își întrebe fiecare alegătorii pe cine să pună prim-ministru, președintele Camerei Deputaților, să se întoarcă spre popor. Am discutat la telefon cu liderii celor două partide, se pare că au amnezie. Dialogăm cu toată lumea, discutăm chestiuni legate de Parlament. E timpul să ne punem de acord cu temele majore ale țării. Susținem digitalizarea. Educația e o temă majoră.

M-am întâlnit cu domnul Dâncu, m-au contactat oameni și din stânga și din dreapta eşichierului politic. Vom colabora în interesul națiunii, însă nu vom intra în nicio coaliție. Se dorește susținerea AUR pentru diferite forumule guvernamentale și parlamentare”, a declarat preşedintele AUR.

„E posibil să se fi întâlnit cu vreun coleg de-al meu, dar cu mine nu s-a întâlnit”, a afirmat Ludovic Orban, referitor la discuţie cu George Simion.

„Nu am avut o întâlnire, am avut o discuţie telefonică cu domnul Simion. Am avut o discuţie cu un viitor coleg din Parlamentul României despre cum funcţionează Parlamentul şi marea majoritate dacă nu toţi viitori parlamentari AUR sunt la primul mandat. Am avut o discuţie, ne-am făcut rost de telefoanele unuia celuilalt”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a discutat cu vreun alt lider politic despre un guvern de uniune naţională, Ciolacu a răspuns: „Am avut mai multe discuţii. Dacă respectăm spiritul Constituţiei, vedem persoana desemnată în funcţia de premier şi în următoarele 10 zile se fac aceste discuţii. Am văzut ce încearcă dânşii. Dânşii cu părere de rău au pierdut alegerile şi cum încearcă o coaliţie ca să se salveze pe ei însişi. Am văzut cum îşi împart funcţii”.

George Simion nu a purtat mască în timpul declarațiilor date presei, în fața Palatului Cotroceni.

„Nu port pentru că îmi luaţi interviu. Ulterior, îmi pun mască”, a spus Simion.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW