Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis: Mă voi implica direct în construcția unor structuri care să susţină eforturile României în domeniul schimbărilor climatice

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2020

Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, că se va implica direct în construcția unor structuri care să susțină eforturile României în domeniul schimbărilor climatice. 

Lupta împotriva schimbărilor climatice se duce prin acţiuni concrete, pe termen mediu şi lung, acţiuni cu impact cuantificabil şi real. În acest sens, împreună cu Guvernul, vom elabora politici publice şi vom crea instrumente care să ducă la implementarea lor. N-avem nevoie de strategii nerealiste, făcute din pix, care să zacă într-un sertar. Trebuie să ne concentrăm pe propuneri şi strategii ambiţioase, dar realiste, pe care să le implementăm şi care să aibă ca afect creşterea calităţii vieţii oamenilor. Mă voi implica direct în iniţierea şi construcţia unor structuri care să susţină eforturile României în domeniul schimbărilor climatice”, a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a menționat că România își asumă o țintă europeană de atingere a neutralității din punct de vedere al carbonului până în 2050 și susține reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030.

Este un gest de responsabilitate pe care suntem obligaţi să-l facem pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare”, arată președintele.

Președintele susține că autoritatea locală trebuie susținută pentru a implementa deciziile de la nivel central.

Ştim foarte bine că deciziile de la nivel central nu sunt suficiente şi nu sunt eficiente fără acţiuni concrete în plan local, iar dacă vrem rezultate, trebuie să ajutăm autorităţile locale. Împreună cu experţii, cu societatea civilă şi cu toţi actorii economici direct implicaţi în implementarea politicilor de mediu şi climă sunt convins că vom reuşi să facem din România un lider în domeniul schimbărilor climatice la nivel regional, european şi chiar internaţional”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis face un apel către colaborarea dintre populație și autorități pentru a „trăi într-un mediu curat și prietenos, pe care să-l lăsăm generațiilor viitoare”.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  • Wow, awesome weblog structure! How lengthy have you
    been running a blog for? you made blogging glance easy.
    The total glance of your website is wonderful, let alone the
    content! You can see similar here sklep

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 92231 more Information to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-ma-voi-implica-direct-in-constructia-unor-structuri-care-sa-sustina-eforturile-romaniei-in-domeniul-schimbarilor-climatice/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW