Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CCR: Stimulentul de risc pentru personalul didactic, neconstituțional

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2020

Proiectul inițiat de mai mulți parlamentari PSD a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională a României. Motivul indicat de CCR ar fi discriminarea față de alte categorii profesionale, potrivit unor surse mainnews.ro.

A admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2”, potrivit CCR.

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar ar fi urmat să primească stimulente de risc în valoare de 2.000 de lei lunar în perioada stării de urgență și de alertă. Personalul nedidactic și auxiliar ar fi urmat să primească 1.500 de lei lunar.

Propunerea legislativă pentru acordarea stimulentului de risc pentru personalul din învățământ pe durata stării de alertă și urgență a fost inițiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc și Radu Preda.

Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, conform propunerii legislative.

Proiectul a trecut, în luna septembrie, de Senat, cu 85 de voturi „pentru”, 25 împotrivă și 13 abțineri, iar, mai apoi, a fost adoptat în octombrie de Camera Deputaților, ca for decizional.

Guvernul a atacat actul normativ la CCR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/surse-ccr-stimulentul-de-risc-pentru-personalul-didactic-neconstitutional/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW