Sunday, October 27, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2020

Nicolae Ciucă va fi prim-ministrul interimar până la formarea noului Guvern, după demisia lui Ludovic Orban, potrivit Administrației Prezidențiale. 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, arată Administrația Prezidențială.

CITEȘTE ȘI: BREAKING Ludovic Orban și-a anunțat demisia: Nu mă cramponez de nicio funcție

Ludovic Orban a anunțat luni că și-a dat demisia din funcția de prim-ministru, argumentând că a pus interesele țării mai presus decât interesele personale sau ale Partidului Național Liberal.

România are nevoie de un Guvern responsabil. Decizia mea de astăzi vreau să arate că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de format din partidele de centru-dreapta”, a declarat Ludovic Orban.

Locul său a fost luat de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW