Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Raed Arafat: Cetățenii cu drept de vot au libertate de circulație, în ziua alegerilor, până la ora 1 noaptea

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2020

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, în debutul ședinței de Guvern de vineri, că cetățenii cu drept de vot vor avea libertate de mișcare în ziua alegerilor până la ora 1:00 noaptea. 

Acesta a precizat că Hotărârea CNSU cuprinde și măsura redeschiderii piețelor care își desfășoară activitatea la interior.

Hotărârea CNSU a trecut şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor, iar a doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a anunțat Raed Arafat.

De asemenea, membrii birourilor electorale, personalul tehnic-auxiliar al acestora, candidații, persoanele acreditate și alte persoane implicate în organizarea alegerilor, precum și persoanele care le asigură transportul înspre și dinspre sediile secțiilor de votare, birourile electorale de circumscripție sau ale oficiilor electorale vor circula fără restricții, în toate localitățile, în perioada 06.12.2020 ora 23.00 – 07.12.2020 ora 05.00.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW