Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a convocat ședința CSAT / Reuniunea vizează Strategia de vaccinare anti-COVID 19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2020

Klaus Iohannis a convocat, joi, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) la ora 15:00 la Palatul Cotroceni, prin sistem videoconferință. Reuniunea vizează Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România. 

Președintele a precizat, luni, că este posibil ca de la începutul anului 2021 să existe un vaccin sau două disponibile în România.

În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin care sunt în faza avansată de testare sau aprobare și este foarte posibil să avem poate chiar patru tipuri de vaccin care funcționează bine. Este destul de probabil să avem de la începutul anului un vaccin sau două disponibile şi pentru noi în România, sigur, prime tranşe cu care putem vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienţior cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinaţie cu SARS-CoV-2 şi cred că asta e o veste foarte bună.Cu toții pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece în primăvară, dar este clar că trebuie să așteptăm puțin să avem descrierea exactă a fiecărui vaccin. Am făcut în ultimele săptămâni pași importanți în vederea strategiei de vaccinare care va fi aprobată în CSAT. În cursul acestei săptămâni intenționez să vizitez un centru de vaccinare, pentru ca lumea să vadă că vorbim despre un demers practic. Campania de vaccinare va fi o campanie de succes. Vă asigur că vaccinurile care se produc acum pentru această campanie sunt eficiente, sunt sigure. Vaccinarea nu este obligatorie, dar eu sunt convins prin rezultate că toată lumea se va convinge de siguranța acestor vaccinuri și că vom termina pandemia”, a declarat Iohannis.

Guvernul a adoptat, vinerea trecută, Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populației împotriva COVID-19, elaborată de Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Documentul stabilește viziunea, principiile și modul de acțiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19.

Sursă foto: Presidency.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW