Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Inspecția Judiciară mai încasează o lovitură de la CSM | O apropiată a Laurei Codruța Kovesi scapă de acuzațiile de abateri disciplinare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 decembrie 2020 Etichete: , , ,

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, miercuri, acuzațiile de presupuse abateri disciplinare, lansate de Inspecția Judiciară împotriva procuroarei Florentina Mirică. În trecut anchetator la DNA, Mirică a fost considerată o apropiată a Laurei Codruța Kovesi.

Respinge acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Mirică Florentina, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prev. de art. 99 lit. a), j) și m) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca neîntemeiată„, se arată în decizia procurorilor din CSM.

Decizia procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii poate fi atacată de Inspecția Judiciară la Instanța Supremă.

Acuzațiile inspectorilor

Inspecția Judiciară i-a reproșat Florentinei Mirică presupuse „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei” şi „nerespectarea confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter”.

Mai precis, Mirică a fost acuzată că a săvârșit abateri disciplinare în contextul trimiterii unui e-mail procurorilor alături de care își desfășura activitatea, e-mail în care ar fi ridicat semne de întrebare cu privire la un șef de secție din DNA. Inspectorii au reproșat și postarea pe intranetul DNA a rechizitoriului DIPI 2 și transferarea unor documente de pe e-mail-ul profesional pe cel personal.

La finalul lunii octombrie, Instanța Supremă a dat câștig de cauză procurorilor din CSM într-un alt caz în care aceștia au respins acuzațiile Inspecției Judiciare, lansate față de Mirică.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Înfrângere fără drept de apel pentru Inspecția Judiciară în cazul procuroarei Florentina Mirică

În mandatul lui Tudorel Toader, Florentina Mirică a candidat, fără succes, la șefia DNA.

Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax Foto

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW