Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


România a primit o nouă tranșă de la Comisia Europeană prin Instrumentul SURE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2020

Comisia Europeană a plătit marți 3 miliarde euro României din împrumutul acordat în cadrul Instrumentul SURE.  

Pe lângă cele 3 miliarde acordate României, executivul comunitar a mai plătit: Belgia – 2 miliarde de euro, Ungaria – 200 de milioane de euro, Portugalia – trei miliarde de euro iar Slovacia – 300 de milioane de euro.

Odată cu aceste plățile de astăzi, 15 state membre au primit aproximativ 40 de miliarde de euro în cadrul instrumentului UE SURE între sfârșitul lunii octombrie și sfârșitul lunii noiembrie. După finalizarea tuturor plăților SURE, Belgia va primi 7,8 miliarde euro, Ungaria – 504 milioane euro, Portugalia 5,9 – miliarde euro, România – 4,1 miliarde euro și Slovacia 631 – milioane euro.

Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să acopere costurile legate în mod direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare, puse în aplicare ca răspuns la pandemie, în special pentru lucrătorii independenți. De asemenea, Instrumentul SURE ar putea finanța unele măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă, ce sunt menite să asigure revenirea în condiții de siguranță la o activitate economică normală.

Statele membre încă mai pot depune cereri oficiale pentru a beneficia de sprijinul acordat în cadrul Instrumentului SURE. Acesta are o capacitate financiară globală de până la 100 de miliarde EUR, fiind menit să contribuie la protejarea locurilor de muncă și a lucrătorilor afectați de pandemie. Comisia a propus deja unui număr de 18 state membre un sprijin financiar în valoare de 90,3 miliarde euro în cadrul Instrumentului SURE.

Sursa foto: Parlamentul European

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW