Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Arhiepiscopul Teodosie a pierdut procesul în care contesta interzicerea pelerinajului la peștera Sfântului Andrei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2020

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins miercuri contestația formulată de arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, împotriva deciziei autorităților de a interzice pelerinajul la peștera Sfântului Andrei pentru enoriașii din alte localități. 

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții ARHIEPISCOPIA TOMISULUI prin Arhiepiscopul Tomisului – Înaltpreasfințitul Teodosie Petrescu”, se arată în minuta instanței.

Arhiepiscopul Teodosie a fost unul dintre cei mai vehemenți critici ai restricțiilor impuse de autorități ceremoniilor religioase pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Pe 27 mai, acesta a refăcut slujba de Paști. Sute de enoriași s-au adunat la acel moment la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța au încălcat distanțarea fizică și majoritatea nu au purtat măști de protecție.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW