Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mobilizare la Moscova pentru sprijinirea lui Igor Dodon: Concert organizat în săptămâna turului 2 al prezidențialelor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2020

Miercuri, 11 noiembrie, cu doar câteva zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, la Moscova va fi organizat un concert la care sunt invitați toți cetățenii moldoveni care își au reședința în Federația Rusă, relatează tv8.md

Evenimentul a fost anunțat pe pagina de Facebook „Dar pentru Moldova”, totul fiind evident gratuit.

„Dragi Prieteni din Moscova și din regiunea Moscovei, echipa „’Dar pentru Moldova’, vă invită pe data de 11 noiembrie la o seară specială ‘Seara Diasporei’, cu cântec și voie bună, o întâlnire a diasporei din Federația Rusă cu echipa ‘Dar Pentru Moldova”. Intrarea este gratis, consumul și distracția sunt gratis’, scrie pe pagina de Facebook a grupului ‘Dar pentru Moldova’”

Dragi Prieteni din Moskova și din Regiunea Moscovei, Echipa Dar Pentru Moldova, vă invită pe data de 11 noiembrie la o…

Publicată de Dar pentru Moldova pe Duminică, 8 noiembrie 2020

Dodon a venit cu amenințări după rezultatul slab obținut în Federația Rusă

În pofida apropierii sale de Kremlin, Igor Dodon o obținut un rezultat extrem de slab în turul întâi al prezidențialelor la secțiile de votare din Federația Rusă, fiind devansat de Renato Usatîi. Pentru cel de-al doilea tur, candidatul susținut de PSRM încearcă să-și mobilizeze la maxim electoratul din principalul său fief electoral din afara granițelor.

Pe 6 noiembrie, el i-a amenințat pe lucrătorii moldoveni din Federația Rusă, majoritatea fără forme legale, că Moscova va oferi amnistie migrațională doar celor prezenți la vot.

„Vă promit că, în calitate de președinte, la începutul următorului an, voi asigura o nouă amnistie. Dar în același timp, vă spun că, în primul rând, de amnistie trebuie să beneficieze cei care au ștampila că au votat în cadrul alegerilor. Sunt cetățeni activi – trebuie ajutați. Ei au grijă de ceea ce se întâmplă în țară. De aceea: votați, să fie ștampila, iar noi ne vom strădui ca, în primul rând, pentru aceștia să fie amnistierea migrațională, mă refer la cei care lucrează în Rusia”, a declarat Igor Dodon, citat de Newsmaker.md.

Maia Sandu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova cu 36,16%, devansându-l pe Igor Dodon, care a obținut 32,61%. Turul al doilea se va desfășura la data de 15 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: O săptămână până la turul 2 al prezidențialelor din Republica Moldova: Federația Rusă acordă asistență financiară pentru a-l sprijini indirect pe Igor Dodon

Sursa foto: Facebook / Igor Dodon

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW