Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Justiției solicită încă odată extrădarea fugarului Cristian Rizea din Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 4 noiembrie 2020

Ministerul Justiției a transmis miercuri la Chișinău o nouă cerere de extrădare a lui Cristian Rizea, dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Solicitarea a fost efectuată după ce Ministerul Justiției al Republicii Moldova, tot în cursul zilei de miercuri, a comunicat oficial că fostului deputat PSD i-a fost retrasă cetățenia.

„Astăzi, 4.11.2020, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a transmis o scrisoare Ministerului Justiției din România, prin care informează că, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.1823 – VIII din 02.11.2020 publicat în Monitorul Oficial nr.285 din 03.11.2020, i-a fost retrasă cetățenia moldoveană susnumitului Cristian Rizea. În consecință, astăzi, 04.11.2020, Ministerul Justiției din România a procedat în conformitate cu prevederile legale aplicabile, precum și cu respectarea cadrului juridic multilateral (la nivelul Consiliului Europei – Convenția Europeană de extrădare  din 1957),  a întocmit și transmis o cerere având ca obiect  extrădarea  cetățeanului român Cristian Rizea în vederea punerii în executare a pedepsei de 4 ani și 8 luni închisoare la care acesta a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Cererea este însoțită de documentele prevăzute de instrumentul juridic internațional aplicabil  menționat. Termenele și modalitatea de soluționare a cererii sunt supuse legislației statului solicitat, în speță, legislația Republicii Moldova”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Justiției.

Amintim că Ministerul Justiției al Republicii Moldova nu a dat curs primei cereri de extrădare, trimisă la Chișinău pe 3.5.2019, pe motiv că Rizea deținea cetățenia acestui stat.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Justiției vine cu precizări legate de cazul fugarului Cristian Rizea

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW