Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliștii SANITAS, „Mitingul Epuizării” în Piața Victoriei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2020

Sindicaliștii SANITAS au participat, marți, la „Mitingul Epuizării”, organizat în Piața Victoriei din București. Angajații din domeniile sanitar și de asistență socială sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus, transmite Agerpres.

Aproape 100 de membri ai Federației SANITAS au strigat „Rușine să vă fie” către clădirea Guvernului și au aprins 20 de lumânări, împreună cu stegulețe inscripționate cu prenumele angajaților din sistemul sanitar și de asistență socială care au decedat după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În timpul manifestației, sindicaliștii au adus și un pat de spital pe care au scris „Pat ATI – se caută personal calificat”, pe care au pus imaginea unui cadru medical ce pare epuizat.

Principalele revendicări ale protestatarilor au fost acordarea către toţi acei angajaţi din sistemul sanitar şi de asistenţă socială a stimulentului de risc şi a altor beneficii financiare pe care le încasează unele cadre medicale implicate în combaterea coronavirusului, suplimentarea numărului angajaţilor din unităţile medicale implicate în tratarea bolnavilor de covid, dar şi asigurarea echipamentelor de protecţie pentru angajaţii din unităţile medicale.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW