Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Testele echipamentelor primei baterii de rachete PATRIOT au fost finalizate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 octombrie 2020

Testele de acceptanță și recepția finală a echipamentelor primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT din dotarea Forțelor Aeriene Române s-au finalizat joi, informează Ministerul Apărării într-un comunicat.

Conform sursei citate, o ceremonie cu acest prilej s-a desfășurat la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia în prezența reprezentanților Direcției generale pentru armamente, Statului Major al Forțelor Aeriene și Biroului pentru cooperare în domeniul apărării din România (ODC).

Șefii echipelor de testare din partea Guvernului SUA și MAPN au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni, precum și acțiunile următoare pentru continuarea procesului de implementare și consolidare a capabilității de apărare aeriană și antibalistică PATRIOT.

Pentru militarii români urmează o etapă de instruire privind elementele de configurație specifice primului sistem PATRIOT achiziționat.

De asemenea, specialiștii români și americani analizează elementele preliminare de planificare ale următoarelor activități de testare a sistemelor PATRIOT ce vor fi livrate țării noastre în anul 2022.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW