Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Finalul uriașului scandal Hexi Pharma, care a zguduit sistemul medical. CAB a amânat pronunțarea – UPDATE

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 30 octombrie 2020 Etichete: , ,

UPDATE: Magistrații de la Curtea de Apel București au amânat pronunțarea până pe 12 noiembrie în dosarul Hexi Pharma.

Știrea inițială

Curtea de Apel București este așteptată să pronunțe, vineri, decizia definitivă într-unul dintre cele mai mari scandaluri care au zguduit sistemul sanitar din România. Compania deținută, în trecut, de Dan Condrea a fost acuzată că a diluat dezinfectanții folosiți în mare parte din spitalele din țară. El s-a sinucis după apariția controverselor.

În primă instanță, în ianuarie 2019, firma a fost amendată penal cu 2,6 milioane de lei pentru înșelarea unităților medicale prin vânzarea dezinfectanților diluați.

Flori Dinu, fost director al companiei, a fost condamnată, pe fond, la 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, Mihai Leva, fost director de producție, a primit 3,8 ani de închisoare cu executare.

Hexi Pharma va trebui să plătească despăgubiri către aproape 130 de spitale, dacă instanța va confirma prima decizie.

Patronul s-a sinucis

După începerea scandalului, Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a decedat.

Ulterior, procurorii Parchetului General au ajuns la concluzia că omul de afaceri și-a pus capăt zilelor.

“A intrat în coliziune (Dan Condrea, n.r.) cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecința unui act suicidal. (…)  Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare”, au stabilit procurorii.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/finalului-uriasului-scandal-hexi-pharma-care-a-zguduit-sistemul-medical-judecatorii-anunta-decizia-definitiva/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/finalului-uriasului-scandal-hexi-pharma-care-a-zguduit-sistemul-medical-judecatorii-anunta-decizia-definitiva/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW