Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, primar cu acte în regulă al Bucureștiului. Noul edil a depus jurământul la o ședință la care a participat și premierul Orban

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2020

Noul primarul al Capitalei, Nicușor Dan, a depus joi jurământul de învestire în funcție, ocazie cu care a declarat că speră la o foarte bună colaborare cu Guvernul. Prezent la eveniment, premierul Ludovic Orban l-a asigurat pe proaspătul edil de sprijinul în soluționarea problemelor și l-a îndemnat să arate public toate problemele financiare pe care le va identifica la PMB.

La această ședință au depus jurământul și 45 din totalul de 55 de consilieri generali aleși.

Cele mai importante declarații făcute de Nicușor Dan

– Sunt foarte onorat să fiu azi în fața dumneavoastră. O să încep cu motto-ul pe care și l-a ales acum 30 de ani Liga Studenților, preluat de la Avram Iancu, – Nu ne-am luptat pentru jucării.

– Sunt convins că bucureștenii care au ieșit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au făcut-o ca niște oamenii că să își schimbe titulatura pe cartea de vizită. Au ieșit pentru valori, onoare, dreptate, competență, pe scurt pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noștri să îi facă să trăiască în orașul acesta și în țara asta.

– Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care mi-au fost alături în toată această perioadă. Vreau să mulțumesc partidelor cu care am fost în parteneriat în această perioadă, PNL și președintelui său, Ludovic Orban, USR PLUS și copreședinților săi, Dan Barna și Dacian Cioloș.

– Vreau să îi asigur pe bucureștenii care nu nea-u votat că vom avea o guvernare pentru toată lumea.

– Vreau să îi asigur pe consilierii din opoziție că vom avea o colaborare onestă.

– Este foarte important să avem o colaborare foarte bună cu Guvernul României. Foarte multe lucruri despre care am vorbit nu se pot face decât în parteneriat și am angajamentul prim-ministrului.

– Vreau să fac un apel pentru oameni care și-au dovedit competența sau pentru tineri proaspăt absolvenți, aștept să veniți în administrația publică. Aștept CV-uri.

– În prima zi în care vom avea sub 100 de cazuri de coronavirus vom deschide ușa mare a primăriei.

Cele mai importante declarații făcute de Ludovic Orban

– Domnule primar general ales, vă mulțumesc pentru invitație. Vă felicit pentru reușita remarcabilă.

– A fost o campanie extrem de grea, o campanie urâta din partea adversarilor politici.

– Felicit consilierii generali care au depus jurământul.

– Prezența mea aici este și o garanție a faptului că în calitate de premier voi susține toate proiectele inițiate de Nicușor Dan.

– Astăzi s-a emis autorizație de construire și ordinul de începere pe toți cei 17 km din lotul 2 al Autostrăzii de Centură București.

– Aseară am dezbătut și aprobat în Guvern un memorandum. Primăria Generală și primarul ales vor avea bucuria să semneze contractul de finanțare pentru reabilitarea a 106 km de rețea primară de termoficare din cele 946 km, contract în valoare de 278 milioane de euro.

– Avem proiecte în ceea ce privește extinderea rețelei de metrou, realizarea pasajelor de-a lungul actualei centuri, realizarea inelului feroviar.

– Aștept un audit serios la Primăria Capitalei pentru că din analizele noastre situația financiară este dezastruoasă. Vă invit domnule primar general să spuneți ce probleme găsiți pentru că în Guvern o să găsiți sprijin.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW