Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, după vizita de la Paris: Am semnat o nouă foaie de parcurs care are ca scop să strângă şi mai mult relaţiile dintre Franţa şi România

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2020

Ludovic Orban a declarat, după întâlnirea cu omologul său francez, că a semnat, alături de Jean Castex, o nouă foaie de parcurs în ceea ce privește Parteneriatul Strategic dintre cele două țări. Premierul român a afirmat că Parteneriatul cuprinde „o structură actualizată, ambițioasă”.

Ludovic Orban s-a întâlnit, luni, cu Jean Castex, premierul Franței. Cei doi oficiali au participat și la o ceremonie de semnare a unor documente bilaterale.

Este o vizită extrem de importantă într-un an simbolic în care aniversăm 140 de ani de relaţii diplomatice. Ţările noastre sunt legate printr-un Parteneriat strategic, iar dorinţa comună este de a da un caracter şi mai strategic acestui parteneriat, de aceea am semnat o nouă foaie de parcurs cu o structură actualizată, ambiţioasă, care are ca scop să strângă şi mai mult relaţiile dintre Franţa şi România, atât în plan bilateral, cât şi la nivel european şi internaţional”, a spus Ludovic Orban, după ceremonia de semnare a documentelor bilaterale.

Premierul a explicat de ce Franța este o prezență importantă din punct de vedere economic în România și a afirmat că cele două țări vor continua cooperarea.

Investiţiile franceze generează multe locuri de muncă şi, înaintea pandemiei, schimburile economice dintre ţările noastre au atins aproape 10 miliarde de euro pe an. Ne dorim ca această cooperare să crească, să se diversifice, să fie aprofundată, să genereze efecte şi mai benefice”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a mai precizat că potențialele domenii în care cele două țări ar putea să colaboreze sunt transporturile, energia, securitatea cibernetică și telecomunicațiile.

Acesta a subliniat că România așteaptă, în acest moment, o decizie pozitivă privind aderarea la Spațiul Schengen.

Am solicitat sprijinul pentru urgentarea unei decizii pozitive. De asemenea, un sprijin aşteptăm şi într-un alt dosar important pentru România, aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, România fiind cel mai bine plasat candidat european şi contăm pe sprijinul partenerilor europeni şi, în primul rând al Franţei, pentru ca procesul de extindere să se finalizeze”, a adăugat Ludovic Orban.

În plus, șeful Executivului a afirmat că l-a asigurat pe premierul francez că România este solidară față de Franța, în respectarea valorilor fundamentale.

De asemenea, am transmis solidaritatea noastră faţă de Franţa în respectarea valorilor noastre fundamentale şi importanţa unui spaţiu în care libertatea de expresie şi conştiinţă sunt apărate de violenţe şi cenzură. Atacurile la persoană îndreptate către un şef de stat, vizat în mod personal, precum cel la care a fost, recent, supus preşedintele Emmanuel Macron nu sunt acceptabile din punctul nostru de vedere. Respectul reciproc între parteneri şi aliaţi este esenţial şi diferenţe de abordare sau momente de criză trebuie depăşite prin dialog constructiv şi respect reciproc”, a mai spus șeful Executivului.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


  • Всем здравствуйте. В поисках где купить копию Airpods PRO? Лучшие беспроводные наушники в Москве и РФ. Копия оригинальных AirPods с активным шумоподавлением всего за 2490 рублей. Проверенные гарнитуры по приемлимым ценам. Доставим по России.

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-dupa-vizita-de-la-paris-am-semnat-o-noua-foaie-de-parcurs-care-are-ca-scop-sa-stranga-si-mai-mult-relatiile-dintre-franta-si-romania/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-dupa-vizita-de-la-paris-am-semnat-o-noua-foaie-de-parcurs-care-are-ca-scop-sa-stranga-si-mai-mult-relatiile-dintre-franta-si-romania/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW