Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Medic trimis în judecată pentru 185 de infracțiuni de luare de mită, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 25 octombrie 2020

Medicul care a fost trimis în judecată pentru că a luat mită de 185 de ori a fost condamnat la trei ani cu suspendare de Tribunalul Prahova. Decizia nu este definitivă.

Lucian Jianu, medic în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, a fost trimis în judecată în anul 2017 pentru 185 de infracțiuni de luare de mită și trei infracțiuni de spălare de bani.

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicală a capacităţii de muncă în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sinaia, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a 185 de infracţiuni de luare de mita şi a trei infracţiuni de spălare de bani”, potrivit unui comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție, în anul 2017.

Tribunalul Prahova l-a condamnat, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată și l-a achitat în ceea ce privește acuzația unică de spălare de bani.

În baza art. 396 alin.5 cod procedură penală raportat la art. 16 alin.1. lit.b teza I cod procedură penală dispune achitarea inculpatului JIANU LUCIAN, pentru săvârşirea infracţiunii unice de spălarea banilor prev. de art.29 alin,1 lit.a şi b din Legea 656/2002, actualmente art.49 alin.1 lit.a şi b din Legea 129/2019 privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului ,faptă din perioada 2009 – 2015. În baza art. 289 alin.1. cod penal cu aplicarea art. 35 alin.1 cod penal (faptă din perioada 24 septembrie 2007 – 13 februarie 2017) , infracţiune continuată de luare de mită ,astfel cum a fost schimbată încadrarea juridică prin încheierea de şedinţă din data de 4.06.2020, condamnă inculpatul JIANU LUCIAN, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare”, potrivit informațiilor apărute pe site-ul Tribunalului Prahova.

Sursă foto: Mediafax

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW