Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Hoții care au spart bancomate în Galați, arestați preventiv

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2020

Hoții prinși joi de procurorii DIICOT în timp ce montau un dispozitiv explozibil pe un bancomat din Vrancea au fost arestați preventiv de poliție.

Cele patru persoane au fost prinse în Vrancea, în timp ce montau dispozitiv explozibil pe un bancomat, joi dimineață, în jurul orei 3.

Hoții erau monitorizați de o lună, iar când au fost prinși, erau costumați în angajați de la lucrări publice.

Cei patru, găsiți în localitatea Vulturu, au încercat să fugă, însă au fost prinși de oamenii legii.

CITEȘTE ȘI: SURSE Hoții care au spart bancomate în Galați au fost prinși în Vrancea, în timp ce încercau să detoneze un bancomat

Redăm în totalitate comunicatul emis de polițiști

În urma probatoriului administrat în cazul celor 4 persoane bănuite de detonarea mai multor bancomate, prinse de polițiștii de investigații criminale și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Galați au dispus au dispus reținerea pentru 24 de ore acestora. Astăzi, cei patru urmează să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Cei 4 bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată și distrugere.

Ancheta în acest caz arată că membrii grupării şi-ar fi asumat şi executat roluri bine stabilite în activitatea infracțională.

Astfel, unul dintre ei şi-ar fi asumat rolul de lider al grupării infracţionale, acesta fiind, de altfel, cel care ar fi avut legătura directă cu persoana care i-ar fi furnizat dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora.

Totodată, acesta ar fi decis participarea celorlalţi membri la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile diferite și ar fi stabilit cum să împartă banii obținuți fraudulos.

Tot liderul era cel care ar fi ales traseele de deplasare de la locurile de întâlnire spre locurile unde erau amplasate bancomatele.

Activitățile investigative au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul serviciilor de investigații criminale ale Inspectoratelor de Poliție Județene Galați și Vrancea și al celor din cadrul Direcției Investigații Criminale – I.G.P.R..

Reamintim că, în urmă cu 2 nopți, polițiștii de investigații criminale au reușit, în urma unei anchete desfășurate împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., să prindă în flagrant delict, cele 4 persoane, la un bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea. Membrii grupării ar fi încercat să îl detoneze, după ce ar fi aprins 2 fitile conectate la materialul exploziv, în scopul sustragerii banilor din bancomat.

Au fost efectuate și 12 percheziții la locuințele celor în cauză și ale complicilor acestora.

Ancheta a fost demarată în septembrie a.c., de polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, împreună cu procurori, cu privire la mai multe furturi de bani din bancomate, săvârșite în zona rurală a județelor Galați și Vrancea, prin detonarea acestora, cu folosirea de materiale sau substanțe explozive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Institutului Național de Criminalistică și Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din I.G.P.R.

În cadrul operațiunii, s-a primit suportul aerian al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., fiind angrenați și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene din Galați și Vrancea.

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW