Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Președintele României: Nu e nevoie acum de stare de urgenţă / Guvernul va continua să vină cu măsuri de sprijin

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: , , , , ,

Klaus Iohannis a spus că nu se impune revenirea stării de urgență atât timp cât măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 se pot lua în timpul stării de alertă. Președintele României a mai afirmat că Guvernul va continua să vină cu măsuri de sprijin pentru firmele afectate de pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis susține că revenirea la starea de urgență nu este luată în calcul în acest moment.

Nu există o definiţie universal valabilă sau european valabilă pentru starea de urgenţă. Ce declară alte state, precum Spania, e similar cu ce se numeşte la noi stare de alertă. S-a creat o lege specială pentru această stare de alertă şi Guvernul a putut să ia măsurile care se impun pentru gestionarea pandemiei. Deci nu e nevoie acum de stare de urgenţă. Dacă ajungem în situaţia, Doamne fereşte, să nu mai fie suficiente măsurile prin legea stării de alertă şi trebuie să impunem alte restricţii privind libertăţi, atunci se impune starea de urgenţă”, a afirmat, marţi seară, Klaus Iohannis.

Președintele României a declarat că Guvernul caută cele mai bune soluții pentru a nu pune în pericol viața cetățenilor, dar că ar și avea grijă de anumite sectoare ale economiei.

”Ca ţară ne permitem să facem tot ce putem să facem pentru sănătatea concetăţenilor noştri. E evident că nu putem să intrăm într-o logică să măsurăm vieţi contra firme. Aşa ceva e inadmisibil. Pe de altă parte, din motive de restricţii care au fost necesare la momentul respectiv şi din păcate sunt şi acum, firmele au dificultăţi. De aceea Guvernul a venit cu sprijin pentru a stimula activitatea. Guvernul va continua să vină cu măsuri de sprijin, cu măsuri speciale sectoriale. Această pandemie ne costă scump. E un fapt, dar împreună cu Guvernul căutăm cele mai bune căi pentru a avea şi o grijă pronunţată pentru românii care se îmbolnăvesc, dar şi grijă pentru anumite sectoare ale economiei care unele sunt lovite grav de această pandemie. Practic trebuie să lucrăm pe toate fronturile simultam şi pot să spun că în această situaţie Guvernul, împreună cu mine ne-am mişcat bine”, a precizat Klaus Iohannis.

Sursă foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW