Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Procurorii din CSM îi interzic Marianei Alexandru să revină consilier al șefului DIICOT. Magistratul rămâne la Craiova

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 16 iulie 2019 Etichete: ,

Procurorul Mariana Alexandru, care a instrumentat dosarul Gala Bute, rămâne la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Secția pentru procurori i-a respins astăzi solicitarea de a deveni consilier al procurorului șef al DIICOT. 

În urmă cu o săptămână, Mariana Alexandru a cerut CSM să ii aprobe delegarea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție– Secția de îndrumare și control. Aici ar fi urmat să fie colegă cu Laura Codruța Kovesi. Solicitarea i-a fost respinsă de Secția pentru procurori a CSM.

Ea a revenit apoi cu încă o solicitare, de a fi consilier al procurorului șef al DIICOT, cerere respinsă astăzi de CSM – Secția pentru procurori, astfel că Mariana Alexandru rămâne la Curtea de apel Craiova.

Mariana Alexandru a revenit în magistratură la începutul lunii iunie, fiind reîncadrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Anterior, a fost consilier al procurorului șef al DIICOT.

În anul 2014, pe când era procuror la DNA, s-a pensionat, iar ulterior a acuzat presiuni din partea conducerii DNA de la acea vreme. Mariana Alexandru a luat această decizie chiar în timp ce instrumenta dosarul Gala Bute, ea fiind cea care a infirmat soluția inițială dată în cauză.

Ulterior, Mariana Alexandru a cerut reîntoarcerea la DNA, unitatea de parchet la care activa în momentul pensionarii, însă CSM i-a permis să se reîncadreze la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Mariana Alexandru are o vechime de 30 de ani în magistratură, timp în care a instrumentat dosare în care au fost condamnați, printre altii, Adrian Nastase, Elena Udrea, Catalin Voicu si Monica Iacob Ridzi.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW