Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, despre acuzațiile lui Radu Mazăre: Din perspectiva României, procedura de extrădare a fost efectuată cu stricta respectare a legii

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Ana Birchall susține că România a respectat legea în ceea ce privește procedura de extrădare a lui Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței a anunțat că instanța din Madagascar a anulat documentele care au stat la baza extrădării sale în România în anul 2019. 

Ana Birchall susține că Ministerul pe care îl conducea la acea vreme a îndeplinit toate atribuțiile legale în cazul lui Radu Mazăre.

Fostul ministru al Justiției a precizat că, potrivit României, procedura de extrădare a fost efectuată respectând legea și instrumentele internaționale aplicabile.

CITEȘTE ȘI: Radu Mazăre cere să fie trimis în Madagascar / Fostul edil invocă decizia instanței malgașe, care ar fi anulat documentele ce au stat la baza extrădării

Atat eu cat si Ministerul Justitiei am respectat cu strictete dispozitiile legale in ceea ce priveste procedura de extradare, din perspectiva Romaniei, a domnului Radu Mazare. Va asigur ca atat eu cat si colegele si colegii din Ministerul Justitiei ne-am indeplinit in integralitate atributiile legale. În acest sens, Ministerul Justiției, ca autoritate competentă potrivit Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, a solicitat extrădarea, a formulat și transmis cererea și documentele în susținerea acesteia, potrivit legii. Din perspectiva Romaniei, procedura de extradare a domnului Radu Mazare a fost efectuata cu stricta respectare a legii romane si a instrumentelor internationale aplicabile. Autoritățile competente române l-au preluat pe domnul Radu Mazare, la solicitarea autoritatilor competente din Madagascar. De altfel, domnul Radu Mazare isi executa pedeapsa in penitenciar in baza unui mandat de executare a pedepsei emis de instanta competenta din Romania”, a precizat Ana Birchall, pe Facebook.

Atat eu cat si Ministerul Justitiei am respectat cu strictete dispozitiile legale in ceea ce priveste procedura de…

Publicată de Ana Birchall pe Luni, 12 octombrie 2020

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW