Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Radu Mazăre cere să fie trimis în Madagascar / Fostul edil invocă decizia instanței malgașe, care ar fi anulat documentele ce au stat la baza extrădării

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: , ,

Radu Mazăre susține că instanța din Madagascar a anulat documentele care au stat la baza extrădării sale în România în anul 2019. 

Decizia instanței vine după ce Radu Mazăre a intentat un proces împotriva statului malgaș cu privire la aprobarea documentelor privind extrădarea sa în România, potrivit fostului primar al Constanței.

Dacă, finalmente, Republica Madagascar, prin sistemul său judiciar, a anulat actele ilegale și a dispus repunerea mea în situația anterioară am convingerea că instanțele românești vor lua act de hotărârea malgașă, vor constata nelegalitatea procedurii în baza căreia am fost predat, a prezenței mele în România și a detenției mele și vor restabili legalitatea, repunându-mă în situația anterioară, așa cum a hotărât instanța din Madagascar.

Aștept să mi se acorde șansa unei proceduri corecte și legale în ceea ce privește predarea mea către România”, a precizat Radu Mazăre.

                Foto 1 – Decizia Tribunalului din Madagascar

Astfel, documentele care au stat la baza extrădării lui Radu Mazăre au fost anulate de o instanță din Antananarivo, iar autoritățile române ar fi obligate să îl trimită înapoi în Madagascar și să refacă procedura de extrădare.

 

                      Foto 2 – Decizia Tribunalului din Madagascar

Fostul edil susține că va intenta un nou proces la Curtea de Apel București, invocând decizia Tribunalului din Antananarivo.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW