Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Înfrângere la CEDO pentru Mircea Băsescu. Fratele fostului președinte a pierdut procesul intentat României

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: ,

Mircea Băsescu a pierdut, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), procesul prin care a reclamat că nu a avut parte, în România, de o judecată corectă. Acțiunea fratelui fostului președinte a fost respinsă ca inadmisibilă.

La CEDO, Mircea Băsescu a acuzat statul român că i-a încălcat drepturile pentru că nu ar fi avut parte de un proces corect. Mai precis, el a reclamat că i-au fost respinse unele probe și că a fost pus în ipostaza de a apărea în cătușe în fața jurnaliștilor.

Totodată, el a invocat și respingerea unei solicitări de liberare condiționată.

După ce a analizat argumentele aduse de fratele fostului președinte al României, CEDO i-a respins acțiunea ca inadmisibilă.

Condamnarea

Mircea Băsescu a ajuns după gratii în 2016, când a fost condamnat definitiv. El a fost acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător (Florin Anghel), prin intermediul lui Marian Căpăţână.

Banii ar fi fost dați în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/infrangere-la-cedo-pentru-mircea-basescu-fratele-fostului-presedinte-a-pierdut-procesul-intentat-romaniei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/infrangere-la-cedo-pentru-mircea-basescu-fratele-fostului-presedinte-a-pierdut-procesul-intentat-romaniei/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 92099 more Info to that Topic: mainnews.ro/infrangere-la-cedo-pentru-mircea-basescu-fratele-fostului-presedinte-a-pierdut-procesul-intentat-romaniei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW