Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Eugen Tomac vrea înființarea unui al treilea post de viceprimar pe care să-l ocupe un membru PMP

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat marți că ar dori înființarea unui al treilea post de viceprimar în București pe care să-l ocupe un membru al formațiunii sale.

„Deocamdată am agreat împreună cu PNL să semnăm un protocol, prin care ne angajăm ca peste tot unde există reprezentanți PMP să se creeze majorități împreună. Bineînțeles că în Capitală situația este diferită. Noi ne dorim să facem parte din majoritatea care îl susține pe primarul general ales și evident că în negocierile pe care le vom avea vom solicita să fie creată și cea de-a treia poziție de viceprimar al Capitalei și de ce nu, să primim noi această poziție”, a declarat Eugen Tomac la RFI.

Majoritatea în Consiliul General ar putea fi asigurată de USR PLUS și PNL, care au împreună 29 de consilieri din totalul de 55. Cu toate acestea, primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a solicitat și cooptarea în alianță a PMP, care deține 5 fotolii de consilier, pentru a fi asigurată o majoritate stabilă.

USR PLUS l-a propus pe Vlad Voiculescu pentru ocuparea unei funcții de viceprimar iar PNL pe Stelian Bujduveanu. În ultimele zile s-a speculat că din partea PMP propunerea de viceprimar al putea fi Mihail Neamțu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW