Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu, despre modificările aduse de PSD la rectificarea bugetară: Acum insistă să arunce totul în aer

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Alina Gorghiu anunță că PNL nu va vota modificările aduse de PSD la rectificarea bugetară privind majorarea pensiilor cu 40% și că, cel mai probabil, Guvernul le va contesta la CCR. Senatorul PNL îi cataloghează pe social-democrați drept „toxici pentru economie”.

Alina Gorghiu contestă faptul că PSD a convocat ședința Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, fără a comunica ordinea de zi.

Legislativul a decis ca plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului să aibă loc marți, de la ora 13, pentru a vota proiectele privind rectificarea bugetară pe acest an.

Acum, la ora 13.00, am avut un BPR, convocat în stilul PSD, la 11.16 min, prin sms, fără să știm ordinea de zi.
Aceeași comunicare PSD: toxică, lipsită de transparență. Miza: ședința de plen reunit, mâine, la 13.00, pentru rectificarea bugetară. Oamenii ăștia sunt nocivi nu doar pentru democrație, fiindcă refuză alegerile pe care le-au tot vrut amânate, dar sunt toxici pentru economie, pentru bugetul României”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul PNL atacă amendamentele propuse de PSD, spunând că ar provoca o creștere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB în anul 2020 și cu 4,8% din PIB pe anul 2021, amintind de documentul prin care Eugen Teodorovici avertiza Guvernul Dăncilă cu privire la majorarea pensiilor cu 40%.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT Eugen Teodorovici a solicitat în octombrie 2019 cabinetului Dăncilă renunțarea la creșterea cu 40% a pensiilor în 2020

În plus, fostul lider PNL a declarat că liberalii nu vor vota modificările aduse de PSD rectificării bugetare și că Guvernul Orban le va ataca la CCR.

Au făcut amendamentele la rectificarea bugetară care provoacă o creştere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 şi cu 4,8% din PIB pe anul 2021. Ați văzut cu toții documentul prin care Teodorovici, când era ministru, avertiza Guvernul Dăncilă că majorarea pensiilor cu 40% nu este fezabilă. Și asta era înainte de pandemie, când economia era pe plus!!! Chiar și așa fiind, ei știau că nu era loc în anvelopa bugetară pentru așa ceva. Dar ei acum insistă să arunce totul în aer!
PNL nu va vota rectificarea în forma amendată de PSD și, cel mai probabil, aberația va fi contestată, de Guvern, la CCR”, a precizat senatorul PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW