Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiectul de lege prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de la Romexpo, adoptat de Camera Deputaților / USR: S-a dat un tun imobiliar în valoare de 300-400 milioane de euro

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 septembrie 2020 Etichete:

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care Camera de Comerț și Industrie primește cu titlu gratuit de la stat terenul de 46 de hectare unde se află complexul Romexpo.

În favoarea proiectului au votat 178 de deputați, 45 au votat împotrivă, iar 13 s-au abținut.

Inițiativa aparține Partidului Mișcarea Populară și a fost susținută de Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal.

USR: S-a dat un tun imobiliar în valoare de 300-400 milioane de euro

Proiectul este aspru criticat de parlamentarii USR. Cătălin Drulă, vice-președinte USR, a propus ca terenul să fie scos la licitație publică.

„Ce se întâmplă azi în Parlamentul României, prin acest proiect de lege, este un tun imobiliar transpartinic. PMP a inițiat legea, PNL a pus-o pe ordinea de zi și PSD o susține. E vorba de devalizarea statului român de un teren de 46 de hectare din cea mai bună zonă a Capitalei. Valoarea estimată este în zona milioanelor de euro, poate 300-400 milioane. Este vorba despre aceeași sumă pe care o investim, anual, în drumurile naționale și autostrăzile din România, sau costul construcției unei autostrăzi, ca să ne facem un ordin de mărime. Asistăm la o devalizare a statului cu mâna Parlamentului”, a afirmat Cătălin Drulă în Parlament.

Proiect imobiliar controversat pe terenul Romexpo

În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte proiectul imobiliar la Romexpo, informează Hotnews.

Proiectul cuprinde construirea în incinta Romexpo a 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/proiectul-de-lege-prin-care-camera-de-comert-primeste-gratuit-terenul-de-la-romexpo-adoptat-de-camera-deputatilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW