Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Comisarul european al Sănătății consideră că redeschiderea școlilor nu va declanșa o înmulțire semnificativă a cazurilor de COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 august 2020 Etichete: , , , ,

Comisarul european al Sănătății, Stella Kyriakides, a afirmat că redeschiderea școlilor nu ar trebui să declanșeze o înmulțire semnificativă a cazurilor de coronavirus.

Stella Kyriakides a declarat că transmiterea de la copil la copil în școli este rară, într-un interviu acordat sâmbătă pentru cotidianul italian La Stampa, conform Agerpres.

Studii realizate în mai multe state din UE au arătat că transmiterea de la copil la copil în şcoli este rară şi că redeschiderea şcolilor nu a fost asociată cu o înmulţire semnificativă a infecţiilor”, a spus comisarul european al Sănătății.

Aceasta a mai precizat că dovezile actuale sugerează că școlile nu ar fi o sursă mai mare de infecții decât alte locuri, dacă sunt respectate măsurile sanitare.

Dovezi actuale sugerează că dacă sunt implementate măsuri adecvate de igienă, iar elevii sunt distanţaţi sau împărţiţi în grupuri, este puţin probabil ca şcolile să fie o sursă mai mare de infecţii decât alte locuri. Iar asta este ceea ce sperăm”, a precizat Stella Kyriakides.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW