Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fostă șefă din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 25 august 2020 Etichete:

Mariana Ion-Cozma, fostă șefă a Inspecției Fiscale din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, a fost trimisă în judecată, marți, de DNA pentru două infracțiuni de luare de mită de la reprezentantul unor societăți comerciale. În același dosar, procurorii au trimis-o în judecată pe Roxana Grigorescu, fostă inspectoare la aceeași instituție, și pe alte două persoane.

Procurorii o acuză pe Mariana Ion-Cozma, că, în calitate de șefă a Inspecției Fiscale din cadrul Direcției Finanțelor Publice Galați, ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentantul unor societăți comerciale, prin intermediar, sumele de 4.500 lei și 2.900 lei, în anii 2013, respectiv 2014, pentru ca în schimb să favorizeze două societăți comerciale, cu ocazia unor controale inopinate.

Procurorii susțin că într-una din cele două situații, pretinderea și primirea s-a făcut și cu ajutorul Roxanei Grigorescu (subordonata Marianei Ion-Cozma). Concret, banii ar fi fost primiți sub aparența a două contracte de acordare de burse private ce figurează a fi încheiate între cele două societăți comerciale și o persoană din familia Marianei Ion-Cozma, pentru ca în schimb aceasta să avizeze actele de control ale societăților respective, din care să fie trecute cu vederea unele nereguli constatate.

Fără legătură cu aceste faptele celor două foste angajate ale Direcției de Finanțe, reprezentantul societăților comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă a uneia dintre societățile pe care le controla, cu ajutorul altor două persoane, achiziții nereale de bunuri (cereale și îngrășăminte chimice), respectiv ar fi declarat fiscal achiziții nereale, pentru a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale în sumă totală de 484.362 lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 484.362 lei, reprezentând prejudiciu în dauna statului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW