Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O nouă condamnare pentru Nicușor Constantinescu – 10 ani de detenție. Pedeapsa a fost redusă de la 15 ani

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 11 iulie 2019 Etichete: , ,

Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat, joi, definitiv, de instanța supremă, la 10 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni.

„Aplică pedeapsa cea mai grea, de 8 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 ani închisoare, urmând ca, în final, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani închisoare”, este decizia judecătorilor.

Inițial, prima instanță a dispus o pedeapsă de 15 ani.

Fostul baron local este, în prezent, în închisoare, ispășind o altă sentință definitivă, de 7 ani şi 4 luni, ca urmare a contopirii deciziilor de condamnare în alte două dosare: cel privind Centrul Militar Zonal, de 5 ani, şi cel legat de retrocedarea ilegală de terenuri, tot de 5 ani.

Acuzaţiile procurorilor:

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni de abuz în serviciu, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Mai exact, DNA susţinea că a dispus, în calitate de preşedinte al CJ Constanţa, efectuarea unor plăţi nelegale de 5 milioane de euro către instituţii subordonate CJ,

Procurorii au dovedit că el a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare de peste 5 milioane de euro către mai multe instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Alături de Nicuşor Constantinescu au fost condamnate şi alte persoane.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW