Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, prima reacţie privind raportul GRECO: Cred ca trebuie consens în justiţie şi apoi luăm o măsură

By Andreea Traicu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 iulie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă susţine, referitor la criticile din raportul GRECO, că va lua măsuri după ce va exista consens în justiţie, menţionând că opiniile magistraţilor sunt împărţite. Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că cere intervenţia Guvernului în justiţie.
„Am văzut o dublă măsură, inclusiv din partea domnului preşedinte Iohannis. Pe de o parte a convocat un referendum care precizează că nu avem voie să dăm OUG, să intervenim în justiţie, ceea ce e corect. Pe de altă parte, ne cere să intervenim în justiţie.
Raportul GRECO e raportat la luna martie, înainte de referendum, că am văzut că domnul preşedinte face referire la asta. Am văzut că e o dezbatere între magistraţi şi cred că aceste lucruri trebuie lămurite de magistraţi. Trebuie să luăm exemplul Olandei, care a trimis scrisoare catre GRECO că se vor lua măsuri când se vor înţelege magistraţii. Sunt 14 ţării care nu au pus în aplicare raportul GRECO. Trebuie să existe consens în justiţie şi pe urmă să luăm o măsură”, a spus Viorica Dăncilă la DCNews.
Preşedintele României a cerut, miercuri, Guvernului, în contextul recomandării GRECO de desfiinţare a Secţiei pentru Magistraţi, să realizeze un proiect de lege prin care să corecteze anumite modificări din justiţie, inclusiv existenţa SIIJ.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW