Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Decizii luate în CEx PSD: Candidatura lui Teodorovici pentru șefia PSD, validată / Vineri se stabilește calendarul moțiunii de cenzură – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 august 2020 Etichete: ,

Candidaturile pentru Congresul PSD în care se va alege președintele Partidului Social Democrat au fost validate. De asemenea, în CEx-ul de miercuri al PSD s-a mai stabilit ca vineri să fie stabilit calendarul pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. 

În Comitetul Naţional Executiv al PSD de miercuri au fost validate candidaturile lui Eugen Teodorovici şi a lui Marcel Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a mai anunțat că în CEx-ul de vineri va fi stabilit și calendarul de vot pentru moțiunea de cenzură.

 „S-au validat candidaturile depuse pentru Congres şi s-a decis s-a decis să existe un alt CEx vineri. Principalul subiect, în afară de organizarea Congresului care va fi a doua zi, va fi stabilită data sau calendarul de vot al moţiunii de cenzură. Noi ne dorim să votăm cât mai repede pentru că în momentul acesta orice zi în plus cu Guvernul Orban e o pierdere pentru ţară. Deci sperăm ca vineri să se valideze calendarul. Nu ştim când o vom vota şi vom afla vineri când se va decide votul, dacă va fi până la sfârşitul lunii august. ”, a afirmat Lucian Romaşcanu, la finalul CEx al PSD de miercuri.

Întrebat dacă depunerea şi citirea moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară este constituțională, Romaşcanu a răspuns: „Suntem în litera legii şi Constituţiei. În Constituţie nu se face diferenţa între sesiunea extraordinară şi sesiunea ordinară. În perioada sesiunii extraordinare este suspendată vacanţa. Legea este de partea noastră. În articolul din Constituţie se spune dacă am semnat o moţiune care a picat, nu mai avem voie să semnăm una”.

Romașcanu a mai precizat că inclusiv parlamentarii USR și UDMR ar trebui să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Sunt două acţiuni separate. Acţiunea noastră nu are de ce să ţină cont de acţiunile PNL. Iată că s-au adunat suficiente argumente pentru a fi depusă moţiunea de cenzură în sesiunea de faţă. S-a negociat cu toate partidele, mai puţin PNL şi PMP. Da şi Victor Ponta a avut confirmare chiar ieri în care a spus că va vota moţiunea. Sper ca dl Ponta să facă ce spune şi grupul parlamentar Pro Europa. Ne aşteptăm ca inclusiv UDMR şi parlamentari USR să voteze această moţiune de cenzură. Discuţiile se fac la nivel de conducere”, a conchis Romaşcanu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW