Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Procurorii din CSM au respins cererea IJ: Procuroarea din cazul „Sorina” rămâne în funcţie

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 11 iulie 2019 Etichete: , ,

UPDATE Secția pentru CSM în materie disciplinară a decis, joi, să respingă cererea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a procuroarei Maria Piţurcă.

Cererea Inspecției Judiciare a venit după imaginile în care magistratul a luat-o cu forța pe Sorina, o fetiță de 8 ani, de la asistenții maternali în grija cărora se afla pentru a o duce la familia adoptivă. Procurorul a fost pus sub învinuire pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu, joi fiind chemată la SIIJ.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a deschis o anchetă după apariția imaginilor. Mai multe persoane, printre care magistratul Pițurcă și familia adoptivă, au fost audiate.

Surse judiciare au declarat că procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale pe numele Mariei Pițurcă pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu. De asemenea, în dosar ar fi pusă sub acuzare și o angajată a DGASPC.

Informaţia privind inceperea urmăririi penale a apărut cu o zi înainte ca magistratul să ia la cunoştinţă.

Acuzațiile Inspecției Judiciare:

„Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procuror PIŢURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare”, potrivit Inspecţiei Judiciare.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW