Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Guvernul nu contestă decizia CEDO în cazul Kovesi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 august 2020 Etichete: , , ,

Guvernul, prin Ministerul Afacerilor Externe, a decis să nu conteste hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, decizia a fost luată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu la propunerea Agentului Guvernamental pentru CEDO și a departamentului de specialitate din cadrul ministerului.

Conform sursei citate, decizia a avut în vedere importanța hotărârii din 5 mai pentru consolidarea independenței procurorilor și, deci, a sistemului de justiție din România prin punerea în aplicare, prin măsuri de executare cu caracter general monitorizate de către Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei, a constatărilor CEDO din hotărârea menționată. Aceste constatări se află în consonanță cu opiniile, evaluările, concluziile și recomandările din documentele organismelor europene şi internaţionale privind România (cum ar fi opiniile Comisiei de la Veneția sau rapoartele Comisiei Europene privind MCV) şi în cadrul cărora statul român şi-a asumat o serie de obligaţii, aceste documente fiind avute în vedere de însăşi CEDO în adoptarea hotărârii sale din luna mai.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW