Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sindicat din sistemul sanitar : Strategia de triaj a pacienților este greșită

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 august 2020 Etichete: , , , ,

Federația „Solidaritatea Sanitară” atrage atenția Guvernului asupra condițiilor în care se face triajul pacienților, menționând că efectuarea acestei operațiuni în corturi sau locuri neventilate, unde temperatura ajunge chiar și la 45 de grade Celsius, alterează condițiile de muncă.

„Domnilor guvernanți, aveți obligația să asigurați un mediu de lucru în care salariații din sănătate să-și poată desfășura activitatea profesională în bune condiții!

Costumele individuale de protecție împotriva SARS-CoV-2 generează îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligația de a face triajul în corturi, unde temperatura depășește deseori 45 grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienților în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greșită, alterând extrem de mult condițiile de muncă ale salariaților.

După 5 luni de pandemie triajul trebuia să se desfășoare în clădirile spitalelor, nu în corturi. În felul acesta ar fi fost protejați de inutile suferințe suplimentare atât pacienții cât și salariații.

După 3 decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilație, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaților care poartă echipamentele individuale de protecție”, transmit sindicaliștii, printr-un comunicat de presă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW