Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Decizie la Curtea de Apel Craiova în dosarul „Sorina”: respinge cererea procurorului general de suspendare a adopției

By Andreea Traicu , in Fara categorie Justitie Stirile zilei , at 5 iulie 2019 Etichete: , , , ,

Curtea de Apel Craiova a respins astăzi cererea procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a adopției in deja celebrul dosar „Sorina”.

Anchete în desfășurare la mai multe instituții – se verifică toate procedurile de adopție

În acest caz, au fost declanșate mai multe anchete: la Ministerul Muncii, la Ministerul Justiției, dar și la Parchetul General, la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justitie.
Asistenta maternală care a avut grija de fetiță timp de șapte ani a fost audiată de procurorii de la Secția Specială. Anterior, procurorii au audiat-o și pe procuroarea Maria Pițurcă, cea acuzată public că a bruscat fetița. De asemenea, au fost audiați și părinții adoptivi ai Sorinei, tot la Secția Specială.
Procurorii SIIJ au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, săptămâna trecută, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au amânat pentru 3 iulie decizia in cazul fetiței adoptate de la Baia de Aramă. Instanța ar trebui să hotărască dacă minora poate să plece din țară impreună cu familia care a adoptat-o.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW