Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Țările din Europa în care românii nu au voie să intre din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , ,

Din cauza numărului mare de infectări raportat zilnic în România, anumite țări din Europa au luat decizia de a ne include în zona galbenă, motiv pentru care accesul românilor în anumite state va fi limitat.

Malta a anunțat că va permite zborurile comerciale de la 1 iulie, iar pe lista de state ale căror cetățeni vor putea intra în țară nu se regăsește și România. Lista statelor europene care pot zbura în și dinspre Malta cuprinde: Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franța , Germania, Grecia, Islanda, Israel, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Slovacia, Spania și Ungaria.

Slovacia nu le permite accesul cetățenilor români pe teritoriul său. Începând cu 20 iunie, cetățenii statelor membre ale UE pot traversa teritoriul Slovaciei, fără aprobarea prealabilă a Ministerului slovac de Interne, cu condiţia ca tranzitul să se realizeze fără oprire, în cel mult 8 ore de la intrare, inclusiv opririle destinate alimentării cu combustibil, potrivit Ambasadei române din Slovacia. Sunt deschise frontierele Slovaciei pentru cetăţenii următoarelor state: Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croația, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia.

Danemarca și-a deschis granițele, sâmbătă, pentru majoritatea țărilor europene, cu excepția a șase țări, printre care și România. Ambasada României la Copenhaga a precizat ulterior că românii pot intra pe teritoriul Danemarcei dar cu condiția de a avea minimum 6 nopți de cazare rezervate în această țară, scrie Digi24.

Estonia a anunțat că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în carantină.

Printre țările care se mai află în „zona galbenă” se mai numără Suedia, Portugalia, Bulgaria și Polonia.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW