Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Negocieri la Bruxelles: Traian Băsescu – vicepreședinte al Comisiei de Politica Externă, Adina Vălean – președinte al Comisiei pentru Energie

By Andreea Traicu , in Fara categorie Politic Stirile zilei , at 4 iulie 2019 Etichete: , , ,

Negocierile dintre principalele grupuri politice continuă la Bruxelles pentru funcțiile de conducere ale comisiilor de specialitate. Grupul PPE, în care delegația română are a treia poziție a mărime, a reusit să obțină pentru Traian Băsescu (PMP)  funcția de vicepreședinte al Comisiei de politica externă, iar Adina Vălean (PNL) este președinte al Comisiei pentru energie. În mandatul anterior, Adina Vălean a fost vicepreședinte al Parlamentului European. 

Tabloul negocierilor din acest moment arată că României îi revin funcții-cheie în cel puțin două comisii importante, urmând ca în zilele următoare să se negocieze și alte posturi, au declarat surse politice pentru romania.europalibera.org

De asemenea, există și două posturi de vicepreședinți adjudecate de delegația română în PPE. Este vorba despre Daniel Buda, de la PNL, care va fi vicepreședinte al Comisiei de Agricultură, precum și de Cristian Bușoi, care va fi vicepreședinte al Comisiei de Sănătate a PE.

Se mai negociază și preluarea președinției Comisiei PE pentru Parteneriatul Estic, unde șanse mari se pare că le-ar avea, potrivit acelorași surse politice, președintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

Negocierile pentru funcțiile din eșalonul secund continuă și în celelalte grupri politice. Renew Europe, condus de dacian Cioloș vizează funcții cheie in comisiile parlamentului European, dar si USR, care face parte din grupul ALDE.

PSD, al patrulea partid membru al Socialiștilor europeni, își dorește posturi importante în Parlamentul European, în ciuda problemelor avute în perioada „Dragnea”. Viorica Dăncilă s-a angajat însă că, în țară, PSD nu va mai avea derapaje in mod special referitor la legile justiției.

Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/negocieri-la-bruxelles-traian-basescu-vicepresedinte-al-comisiei-de-politica-externa-adina-valean-presedinte-al-comisiei-pentru-energie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW