Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Când ar putea apărea un vaccin împotriva coronavirusului/ Răspunsul specialiștilor OMS

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , ,

Specialiștii OMS consideră „fezabil” un vaccin împotriva coronavirusului pentru începutul anului 2021 și a solicitat ca acesta să fie fabricat și distribuit „în mod echitabil”.

Directoarea departamentului de sănătate publică din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Neira, susține că „este fundamental să se dezvolte un vaccin, dar și ca fabricarea și distribuirea lui să se facă echitabil”.

„Data (de omologare a vaccinului, n.r.) va fi la începutul anului viitor. Cei mai optimişti spun că va fi la sfârşitul acestui an. Măcar să aibă dreptate”, a spus Maria Neira în videoconferinţa „COVID-19: la răscrucea OMS”, organizată de Barcelona Tribuna, citată de Agerpres.

OMS are sarcina de „a coordona şi a arbitra” cursa pentru obţinerea acestui vaccin, a adăugat Neira.

Potrivit acesteia, de vaccin nu vor beneficia doar țările care au plătit, precizând că vor exista subvenții și aporturi ale unor donatori pentru cei aflați în situații grele ce le limitează accesul la vaccin.

„Şi toate acestea vor fi făcute cu beneficii financiare clare pentru centrele farmaceutice”, a precizat Neira.

La întrebarea despre reizbucnirea unui focar în China, ea a explicat că se investighează şi că se va comunica „ceea ce se va afla”.

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 47596 additional Info to that Topic: mainnews.ro/cand-ar-putea-aparea-un-vaccin-impotriva-coronavirusului-raspunsul-specialistilor-oms/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW