Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Activități miniere desfășurate ilegal / Peste 100 de tone de agregate minerale indisponibilizate de polițiștii din Maramureș

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , , ,

Poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice Maramureș au făcut, miercuri, percheziții în două dosare ce vizează activităţi miniere ilegale și evaziune fiscală. În urma verificărilor au fost indisponibilizate 100 de tone de agregate minerale, în valoare totală de 92 000 de lei. 

În total au avut loc opt percheziții domiciliare în Sighetu Marmației, Săpânța, Târgu Lăpuș, Petrova şi Rozavlea. De asemenea, în aceste dosare au fost verificate mai multe societăți comerciale care se ocupă cu activități de exploatare a agregatelor minerale în Târgu Lăpuș și Petrova.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare Criminalităţii Economice Maramureș au efectuat 8 percheziţii domiciliare în două dosare penale ce vizează executarea de activităţi miniere fără permis sau licență, respectiv legea minelor și evaziune fiscală. Astăzi, 17 iunie, poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Maramureş au desfășurat activităţi de control destinate prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale, în Sighetu Marmației, Săpânța, Târgu Lăpuș, Petrova şi Rozavlea„, arată un comunicat al IGPR.

În total au fost verificate 15 societăți comerciale, șase persoane fizice și două autovehicule de transport marfă.

În urma verificărilor au fost indisponibilizate 103.200 kg de agregate minerale, în valoare de peste 92.000 de lei şi confiscate 20.000 kg de piatră concasată. De asemenea, cinci persoane au fost conduse pentru audieri la sediul poliției din Sighetu Marmației.

„Au fost întocmite 3 dosare penale, ce vizează două infracțiuni la Legea 241/2005 privind evaziunea fiscală și una la Legea 85/2003 privind legea minelor”, mai arată Poliția Română.

sursa foto: Poliția Română

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 94335 additional Information to that Topic: mainnews.ro/activitati-miniere-desfasurate-ilegal-peste-100-de-tone-de-agregate-minerale-indisponibilizate-de-politistii-din-maramures/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/activitati-miniere-desfasurate-ilegal-peste-100-de-tone-de-agregate-minerale-indisponibilizate-de-politistii-din-maramures/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW