Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PSD susține în continuare prelungirea stării de alertă pentru doar 15 zile. Ciolacu: Încercăm să modificăm Hotărârea de Guvern

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , , ,

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține în continuare că parlamentarii social-democrați vor vota „o stare intermediară” de alertă care va dura doar 15 zile. Guvernul Orban a aprobat, marți, hotărârea prin care starea de alertă pe teritoriul României să fie prelungită pentru 30 de zile.

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a spus că PSD vrea ca actul normativ să stipuleze în mod expres faptul că spitalele trebuie să trateze bolnavii cu boli cronice.

„Am şi luat decizia cu colegii mei ca această prelungire a stării de alertă să fie pentru 15 zile.(…)Încercăm să modificăm HG-ul astfel să nu încălcăm nicio lege şi să nu fie nicio problemă de constituţionalitate. Sunt propuneri de a fi denumită stare intermediară şi eu sunt unul din susţinători(…)Vrem foarte clar stipulat în HG că spitalele se deschid pentru bolile cronice. Am văzut bâlbâiala primului ministru care spunea că medicii sunt de vină că nu au fost trataţi bolnavii de boli cronice. Trebuie specificat în HG foarte clar acest lucru, să nu mai existe niciun dubiu că bolnavii cronici nu vor fi trataţi în spitale”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

Ciolacu susține că a primit abia marţi seară forma oficială a Hotărârii de Guvern

„Eu nu o să înţeleg niciodată de ce domnul Ludovic Orben doreşte un astfel de mod de abordare la un lucru atât de important (…) de ce consideră că aceasta este abordarea corectă pe care să o ai cu românii şi cu Parlamentul României”, a spus liderul Camerei Deputaților.

Referitor la modificările pe care Guvernul le-a făcut la hotărârea privind prelungirea stării de alertă, Ciolacu a spus: „E un progres faptul că Guvernul astăzi nu a mai solicitat achiziţiile directe. Nu mai solicită nici angajările prin derogare de la lege şi, nu în ultimul rând, deschiderea lăcaşelor de cult. Sunt lucruri totuşi îmbucurătoare faptul că începem să ne rezumăm la ceea ce este de fapt esenţa stării de alertă, sănătatea românilor şi vocea specialiştilor”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW