Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Patriarhia Română, reacție la ultima decizie a Guvernului PNL: Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 iunie 2020 Etichete: , , ,

Slujbele religioase se reiau și in interiorul lăcașelor de cult, a anunțat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, înainte de începerea ședinței de Guvern în care se vor stabili noile măsuri de relaxare. Biserica Ortodoxă Rom ână a primit cu bucurie decizia executivului.  

Biserica Ortodoxă Română dă asigurări că regulile de igienă și de distanțare socială vor fi respectate la fel ca și până acum.

„Patriarhia Română a primit cu bucurie decizia intens așteptată și integral justificată a autorităților de a permite oficierea slujbelor religioase în interiorul bisericilor, cu participarea credincioșilor, în condițiile respectării unor reglementări limpezi și încă necesare.  Ca și până acum, Biserica Ortodoxă Română va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi.  Este esențial să recuperăm constant, dar cu discernământ, deplina normalitate a vieții noastre sociale. Acest lucru ne privește pe fiecare în parte și ne solicită responsabilitatea personală. Credința autentică civilizează, rodește atenție morală, grijă și respect față de celălalt. De aceea, credința onorează în cel mai înalt grad. Ca și respectarea ei”, este mesajul Patriarhiei Române.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW