Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


DNA clasează dosarul în care fiul Sorinei Pintea îl acuza pe Liviu Pop de luare de mită

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 16 iunie 2020 Etichete: , , ,

Direcția Națională Anticorupție a clasat dosarul în care Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al sănătății, Sorina Pintea, l-a reclamat pe senatorul PSD, Liviu Pop, pentru luare de mită.

Astfel, în urma cercetărilor, prin ordonanța din data de 18 mai 2020, DNA clasează dosarul deschis în baza denunțului formulat de Pintea Ionuț împotriva senatorului PSD întrucât „fapta nu există”.

Fiul Sorinei Pintea, fostul ministru al sănătății trimis în judecată pentru luare de mită, a dezvăluit că ar fi avut o întâlnire, în cursul zilei de 29 februarie, o persoană cu care s-a întâlnit pentru că a fost rugat de Liviu Pop. Aceasta i-ar fi spus că i-ar fi dat sub formă de mită, 55.000 de euro, în patru tranșe, senatorului PSD, Liviu Pop. Potrivit lui Ionuț Pintea, respectivii bani ar fi trebuit să ajungă la mama sa.

”Dimineață am fost sunat de Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. M-am înregistrat înainte să mă întâlnesc, deoarece nu știam cu cine mă întâlnesc. O sa vedeți imediat înregistrările în care am discutat cu el. Am ajuns la pizzeria M din Baia Mare. După 15 minute a venit la mine un domn mic de înălțime, cu părul grizonant, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, fiul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama. Mi-a zis că nu am mai spus și despre ceilalți bani. Mi-a zis că a fost vorba despre alte 4 plăți pe care le-a făcut către Liviu Pop. Odată 40.000 de euro anul trecut, și câte 5000 de euro, tot către Liviu Pop, bani care trebuiau să ajungă la mama mea. Mi-a spus că el este Mihai Costea, denunțătorul. Mi-a spus că nu a avut ce să facă, că i s-a făcut flagrant la București și că este de la firma subcontractoare, iar proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant în momentul în care eu luam banii. Mi-a spus că trebuia să îi dau mai departe”, spunea la începutul anului, Ionuț Pintea.

Ulterior, Pop a negat orice legătură cu această speță și a explicat discuția telefonică de sâmbătă dimineață, cu Ionuț Pintea, ca fiind un gest de solidaritate.

”NU am avut și nu am nici o legătură cu situația nefericită în care se află colega mea, Sorina Pintea.
Azi dimineață l-am sunat pe fiul acesteia, Ionuț Pintea, pentru a mă asigura că e în regulă, uman vorbind. Îmi pare rău că apelul meu a fost interpretat și am fost târât în acest scandal, dar totodată pot înțelege zbuciumul sufletesc și disperarea prin care trece acest tânăr. Sper ca lucrurile să se lămurească în cel mai scurt timp, pentru că și eu, la rândul meu, am o familie care nu vreau sub nicio formă să fie victima colaterală a acestei neînțelegeri”, a transmis Pop într-o postare pe Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW