Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Finanțe, invitat din nou la audieri în comisiile economică şi de buget

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 15 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, este invitat, luni, la o audiere de către comisiile reunite de buget-finanțe și economică din Senat, conform programului afișat pe instituțiilor. Tema audierii vizează „analiza principalelor concluzii ale Raportului de ţară al agenţiei americane de rating Standard&Poors, respectiv menţinerea ratingului suveran al României la nivelul BBB, precum şi aspecte referitoare la perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni”.

Inițial, ministrul trebuia să se prezinte în Parlament pe 10 iunie, însă acesta a precizat într-o adresă trimisă președintelui Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, că „nu poate da curs invitaţiei din cauza timpului foarte scurt în care a fost transmisă aceasta”.

„Referitor la invitaţia de a participa la şedinţa comună a Comisiei pentru buget-finanţe şi a Comisiei economice din data de 10 iunie vă aduc la cunoştinţă că nu îi voi putea da curs dat fiind timpul scurt în care a fost transmisă aceasta. Vă reamintesc faptul că, potrivit art. 63 alin. 3 din Regulamentul Senatului, invitaţia şi subiectul şedinţei sunt aduse la cunoştinţa celor vizaţi cu un minim de 48 de ore înainte”, se arăta în adresa semnată de Florin Cîţu şi postată de Daniel Zamfir pe Facebook.

La începutul lunii în curs, Daniel Zamfir a anunțat că ministrul de Finanțe este invitat pentru a explica membrilor celor două comisii diferența dintre „perspectiva negativă” a economiei românești și „perspectiva pozitivă” a ministrului.

„Comisia Europeană ne spune că deficitul va fi dublu decât ne spune Cîţu, BNR avertizează în legătură cu împrumuturile excesive şi iminenta prăbuşire a economiei, Agenţia de rating S&P ne spune că ne ducem în jos, în timp ce ministrul nostru de Finanţe ne asigură că ne vom reveni cel mai repede din Europa după corona-criză!, a scris, totodată, parlamentarul PSD pe Facebook.

Pe 5 iunie, Standard & Poor’s a confirmat ratingul României la „BBB-/A-3” pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a menţinut perspectiva negativă.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW