Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Situație alarmantă în București. Numărul pacienților Covid-19 care se internează la Victor Babeș s-a dublat în ultimele zile

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 iunie 2020 Etichete: , , ,

Duminică, bilanțul total al cazurilor de coronavirus a mai crescut cu 320 de infectări, un număr uriaș pentru această perioadă, în care lucrurile ar fi trebuit să se îmbunătățească. Managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, Emilian Imbri, susține că numărul pacienților infectați a crescut în ultimele zile și se așteaptă să crească și în zilele următoare.

„La Victor Babeș am constatat o creștere cam de 10 zile a celor care se prezintă. Sunt aduși de DSP, cu teste pozitive, sunt obligați să se interneze. În ultimele 3-4 zile, numărul celor care se internează a crescut. De la 18-20 de persoane zilnic, am ajuns la 35-40 de persoane.

„La fel ca pe tot parcursul pandemiei, cazurile grave sunt rare, 1-2 cazuri care necesită supraveghere deosebită și internarea în terapie intensivă. Mai putem sublinia că în ultimele 2-3 zile nu mai sunt persoane în varstă aduse de la căminele de bătrâni, cum am avut câteva zile, ci vin persoane care se infectează printr-o infectare comunitară. Nu e vorba de o testare accentuată.

Infectările se fac de la om la om, datorită relaxării, pe care anumite persoane au luat-o în serios, în sensul că s-au relaxat prea mult, motiv pentru care ne gândim că s-ar putea ca și în următoarele zile să avem un număr mai mare de pacienți”, a spus Emilian Imbri la Digi24.

Imbri a precizat că la Victor Babeș sunt internați circa 300 de pacienți.

„Încă nu e nicio problemă, consider însă că numărul de infectări a început sa crească”, a spus el.

În opinia sa, noul pachet de măsuri de relaxare ar putea să crească numărul de internări.

„Mă aștept ca numărul de cazuri care se pozitivează sa fie mai mare și să avem mai mulți internați. Nu mă aștept la o explozie, mă aștept la o creștere treptată și sper să ne încadrăm și să facem față cu numărul de paturi pe care le avem în spitalele repartizate pentru acești bolnavi și să nu ținem încă blocate, cum nici Ministerul Sănătății nu dorește, spitalele suport. O parte măcar să poată reintra în circuit”, a mai spus medicul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW