Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


LIVE Șeful Cancelariei prim-ministrului anunță noile măsuri de relaxare: Se redeschid creșele, grădinițele și after school-urile / Românii vor putea pleca în Bulgaria sau Grecia fără a sta apoi în izolare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 iunie 2020 Etichete: , ,

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat că a fost adoptată Hotărârea de Guvern care instituie noi măsuri de relaxare începând de luni. Persoanele care se întorc din țari în care numărul mediu pentru ultimele 14 zile al noilor cazuri de coronavirus este mai mic de cinci la un milion de locuitori vor fi exceptate de la măsurile de carantină sau izolare.

„A fost introdusă posibilitatea exceptării de la măsura izolării sau carantinării a persoanelor care se întorc din țări exceptate de la această măsură. Vorbim despre țări care în baza unor criterii de evaluare recomandate de OMS, INSP va face o evaluare cu privire la riscul răspândirii COVID-19 iar o parte din țările care au un coeficient mai mic de cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile vor putea fi exceptate. Această măsură le va permite românilor să călătorească în țări precum Grecia, Bulgaria sau Austria.

La activitățile recreative și sportive se pot desfășura cu participarea a maxim șase persoane.

Evenimentele private se pot desfășura cu participarea a cel mult 20 de persoane în spații închise și 50 în spații deschise.

Se vor relua activitățile în centrele comerciale cu excepția cafenelelor, restaurantelor, sălilor de joc sau restaurantelor.

Se va relua activitatea ștrandurilor, a sălilor de sport și fitness și a centrelor de tratament balnear.

Părinții vor avea posibilitatea  din 15 iunie să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school-uri,” a declarat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW