Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul rus la București: Spre deosebire de Occident, în Rusia există libertatea de exprimare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 iunie 2020 Etichete: , , ,

Cunoscut pentru declarațiile sale belicoase, ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, nu a ratat ocazia să pună încă odată paie pe foc în ceea ce privește relația statelor occidentale cu Federația Rusă. Într-o conferință de presă organizară joi, Kuzmin a spus că în țara sa dreptul la liberă exprimare este respectat, spre deosebire de Occident. 

„Spre deosebire de Occident, în Rusia există libertatea de a vorbi, libertatea de exprimare. La noi toată lumea are dreptul să-și exprime și își exprimă opinia: bloggeri, scriitori, actori, unii deputați fac și ei asta. Deci își exprimă opinia. Toți acești oameni își exprimă liber opiniile, pun întrebări, fac niște evaluări și nimeni, nimeni nu îi plesnește peste bot, nu le închide gura. Alta e situația cu Vestul, care este pur și simplu fascinat de ideea că Rusia uneltește împotriva Vestului. Atunci când opoziția rusă își organizează evenimentele fără autorizație, polițiștii ruși și garda națională îi iau cu grijă pe sus, îi duc la autobuz ca să-i ducă pe urmă la secția de poliție, ca să le dea pe urmă drumul. Asta este numit stat terorist și dictatură polițienească”, a spus Kuzmin, într-o conferință de presă la București, citat de Hotnews.

Potrivit Reporters sans Frontières, Federația Rusă se află pe locul 149 din 180 de state în clasamentul privind libertatea presei pe anul 2020.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW