Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cum ar trebui început noul an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus/ Rafila: Mai puțin elevi în clase, programe decalate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 iunie 2020 Etichete: , , ,

Profesorul Alexandru Rafila consideră că autorităţile din România au procedat corect atunci când au decis să menţină şcolile închise, în contextul pandemiei de coronavirus. Președintele Societății Române de Microbiologie avertizează că în luna septembrie a anului în curs autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a preveni incidentele.

”Este o măsură raţională să închizi şcolile, dar nu putem să continuăm aşa la nesfârşit. Sunt două elemente care trebuie luate în considerare. Să le închizi atunci când e momentul potrivit, să nici nu întârzii, dar să nici nu grăbeşti închiderea şcolilor, de exemplu, dacă nu există niciun fel de transmitere comunitară, şi al doilea element este pregătirea şcolilor pentru deschiderea anului şcolar, încât chiar dacă în luna septembrie o să avem valori mici de transmisibilitate ale bolii, să fim pregătiţi ca să nu apară incidente asemănătoare cu cele din Israel, să punem mai puţini elevi în clasă, să decalăm programele, să introducem măsuri igienice stricte, astfel încât să avem lucrurile cât de cât sub control în sezonul rece..”. Mai multe detalii pe Cancan.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW